Born this way*


Της Διονυσίας Μπίθα,
Κοινωνικής Λειτουργού

«..A different lover is not a sin
Believe capital H-I-M
I love my life, I love this record and
Mi amore vole fe yah

I'm beautiful in my way,
'Cause God makes no mistakes
I'm on the right track, baby
I was born this way

Don't hide yourself in regret,
Just love yourself and you're set
I'm on the right track, baby
I was born this way…»

Κι αν η Gaga το έκανε super hit; Κι αν έχει 50.239.128 clicks στο Youtube.com ; Για ακούστε λίγο … «Ο θεός δεν κάνει λάθη…Είμαι στο σωστό δρόμο…Γιατί έτσι γεννήθηκα…».

Γιατί έτσι γεννήθηκα και έτσι πρέπει να με δεχθείς… Γιατί είναι η επιλογή μου σ’ αυτή τη ζωή που μου ανήκει από την μέρα που γεννήθηκα… όπως κι ΕΣΥ!

Στο σύνορα του αποδεκτού και της σοβαροφάνειας υπάρχουν πάντα οι άνθρωποι… Μπορεί να είναι διαφορετικοί από εμάς και τις δήθεν προκαταλήψεις ή τους άγραφους κανόνες που μας «φόρτωσαν» στην ψυχή μας. Το φύλο, όμως, κρύβει πάντα έναν άνθρωπο…μια μοναδική προσωπικότητα.

Κοινό μυστικό αποτελεί ότι η ομοφοβία έχει πρόσωπο και στην Ελλάδα του 2011. Ανάμεσα στις εκφάνσεις του φαινομένου αυτού είναι η απόρριψη και απομόνωση, η αποστροφή στην ιδέα ότι κάποιος δίπλα μας είναι gay, καθώς και η άσκηση ψυχικής, λεκτικής και σωματικής βίας. Πρόσωπο, όμως, έχουν και τα θύματα της...Είναι οι νέοι- έφηβοι αποδέκτες των καταστροφικών συνεπειών της που μπορεί να συνίστανται από την έλλειψη αυτοεκτίμησης, την κατάθλιψη μέχρι και την αυτοκτονική συμπεριφορά.


Το αξιοσημείωτο είναι ότι ψάχνοντας για την ιστορία πίσω από την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, είναι πως η 17η Μαΐου καθιερώθηκε ως τέτοια, επειδή στις 17 Μαΐου του 1990–ναι τότε- η ομοφυλοφιλία αφαιρέθηκε από την λίστα των ασθενειών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας! Στις 19 Ιανουαρίου 2006 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία αναγνώρισε το συμβολισμό της ημέρας αυτής και με ψήφισμά του κάλεσε τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβουν δράσεις για την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω ομοερωτικού προσανατολισμού.

Σε αυτή ακριβώς την απενοχοποίηση αποσκοπεί και ο εορτασμός της 17ης Μαΐου σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι ασθένεια η διαφορετικότητα και το δικαίωμα στην σεξουαλική αυτοδιάθεση!


Όπως είμαιAs I Am¹
Mπορούμε;





*Lady Gaga-Born This Way, lyrics © Sony/ATV Music Publishing LLC, Warner/Chappell Music, Inc.



¹"As I Am" - International IDAHO Campaign 2011. Retrieved from: http://www.dayagainsthomophobia.org/-As-I-Am-International-IDAHO,133-

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις